Acte necesare pentru inscrierea la scoala de soferi:
- Cartea /Buletinul de Identitate;
- Avans minim in valoare de 500 lei, pentru a achita prima rata;
- Cazierul Judiciar cu mentiunea „EXAMEN AUTO” ( nu mai vechi de 6 luni de la data eliberarii);
- Aviz Psihologic
- Fisa de consultatii medicale cu stampila unitatii autorizate din care sa reiasa ca sunteti apt din punct de vedere medical.
- Fisa de consultatii medicale si avizul psihologic se pot face prin intermediul scolii noastre la policlinica autorizata cu care noi colaboram.
Pentru inscrierea la scoala de soferi Atomic Drive aveti nevoie de o carte de indentitate.
Noi va vom repartiza in seria urmatoare, seriile se fac saptamanal, iar dumneavoastra veti participa la cursurile de legislatie timp de 8 zile lucratoare, din momentul inceperii seriei, dupa care vor urma programarile la orele de condus.
Pana la inceperea cursului de legislatie, dosarul dumneavoastra trebuie completat cu urmatoarele documente:
Fisa medicala, in care sa se specifice ca sunteti apt pentru a conduce autovehicule categoria B pe drumurile publice (aceasta se elibereaza NUMAI de catre clinici avizate de catre ministerul transporturilor)
Avizul psihologic, din care sa reiasa ca sunteti apt pentru categoria B
Cazierul judiciar cu mentiunea EXAMEN AUTO.
In cazul in care nu aveti timp sau nu aveti unde sa faceti testarea medicala si cea pihologica, noi colaboram cu o clinica autorizata, transportul fiind asigurat de noi, unde puteti obtine cele doua avize fara a avea nevoie de programare sau sa asteptati la cozi interminabile.
In momentul in care aceste documente au fost depuse la dosar, orele de legislatie au fost finalizate, urmeaza programarea celor 15 sedinte de condus. Acestea se fac in functie de pachetul de scolarizare ales, in functie de disponibilitatea masinilor si in functie de programul dumneavoastra.
Dupa finalizarea celor 15 sedinte de condus, noi va pregatim dosarul pentru sustinerea examenului auto, dosar ce va putea fi ridicat in termen de 2-3 zile lucratoare in urma unei evaluari.
Pasul urmator este sa platiti la posta taxa de eliberare a permisului in valoare de 68 RON. Chitanta o veti atasa la dosarul eliberat de catre noi si
cu dosarul complet va prezentati la sediul DRPCIV pentru a sustine proba teoretica.
Sfatul nostru: Atunci cand va prezentati la DRPCIV pentru sustinerea probei teoretice, sa va asigurati ca sunteti foarte bine pregatiti, deoarece nu exista programare pentru examenul teoretic. Depunerea dosarului se face la unul dintre ghiseele de la etajul 1, unde va fi verificata corectitudinea datelor in documentele prezentate, dupa care veti fi indrumat catre sala de examen. Pentru a promova examenul teoretic, trebuie ca in 30 minute sa raspundeti corect la cel putin 22 de intrebari din cele 26.
In cazul in care ati promovat examenul teoretic, ati fost declarat ADMIS, pasul urmator este sa programati data si locul in care veti sustine examenul practic. Veti avea de ales intre cele trei zone de examinare ale Municipiului Bucuresti. Acestea sunt la Parcul Carol ( Libertatii), Teatrul Masca ( Bucurestii Noi) si Republica.
Va trebui sa ne comunicati din timp data si zona, pentru a va rezerva masina in ziua examenului.
In cazul in care nu ati promovat examenul teoretic, ati fost declarat RESPINS, trebuie sa asteptati 16 zile calendaristice pentru a putea sa va prezentati din nou la examen.
In ziua sustinerii probei practice trebuie sa aveti la dumneavoastra dosarul eliberat de scoala si cartea de identitate sau buletinul.
Dupa sustinerea probei practice,daca sunteti declarat RESPINS, legea prevede efectuarea a 6 ore de pregatire practica ( adica 3 sedinte), pentru a putea solicita o noua programare la examenul practic. Asta inseamna ca in termen de 16 zile calendaristice, dumneavoastra trebuie sa va prezentati la scoala, sa efectuati cele 3 sedinte suplimentare, in urma carora va vom elibera o adeverinta, iar cu aceasta va veti reprograma la examenul de traseu.
Conditii de obtinere a permisului de conducere
Persoana care solicita permisul de conducere categoria B trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:
- Sa aiba vârsta de cel putin 17 ani si 9 luni;
- Sa fie apta din punct de vedere medical si psihologic pentru conducerea autovehiculelor din categoria B;
- Sa nu fi fost condamnata definitiv pentru una din infractiunile prevazute la art. 22 alin. 4 din Decretul nr. 328/1966, republicat, cu exceptia cazurilor in care a intervenit amnistia sau reabilitarea;
- Sa fi absolvit cursurile unei scoli de soferi;
- Sa fie declarat admis in urma sustinerii examenului cu politia (proba teoretica si proba practica).
- Cursuri de pregatire pentru obtinerea permisului de conducere categoria B
- Cursuri legislatie rutiera;
- Cursuri prim ajutor;
- Cursuri mecanica;
- Curs de pregatire practica;
- Analize medicale;
- Test psihologic;
- Sedinte suplimentare pentru elevi si posesorii de permis auto;
- Program flexibil;